‭+359 88 8204961‬
matraci_klasik@abv.bg

ПРАВИЛА ЗА ДОБЪР СЪН

ask
Внимание! Промоции не се комбинират!
Продукт с безплатна доставка.

Пълно описание ПРАВИЛА ЗА ДОБЪР СЪН

СЪН / ЗДРАВЕ / БЛАГОПОЛУЧИЕ

Най-добрата терапия в днешния напрегнат и забързан ден, съпътстван от стрес, трудни междуличностни взаимоотношения и физически проблеми, се явява добрата и пълноценна почивка. Сънят, заедно с храненето са първичните потребности на всеки човек. Те са жизнено важни за биологичния му ритъм. По време на сън организмът на човека отпочива, възстановявайки изразходената енергия, активизира имунната система, освежава паметта, расте и се развива. По тази причина сънят се явява основна физиологична необходимост.

За съжаление в наше време случаите на безсъние постоянно се увеличават, възпрепятствайки нормалното възстановяване на организма от постоянното напрежение, безпокойство и раздразнителност. Причините могат да бъдат от най-различно естество, но често те са свързани с недобре организирано спално място, неправилно подбрана стая или неподходящо легло и матрак.

ПРАВИЛА ЗА ДОБЪР СЪН

Има няколко основни правила, които следва да се спазват, за да се избегне безсънието породено от чисто физическите фактори като легло, обкръжаваща среда и начин на живот: използване на подходяща спална система /комбинация от поддържаща рамка, матрак и легло/, гарантираща максимален комфорт при минимално напрежение в мускулите и ставите; стаята да е тиха и достатъчно затъмнена, с постоянна температура около 16-18 градуса, невисока влажност и постоянен приток на свеж въздух; препоръчва се използването на подходяща на височина и твърдост възглавница; да се избягват тежките физически натоварвания преди сън; следобедния сън не се препоръчва за възрастни; да не се приемат преди сън тежки, мазни и солени храни; да се избягва пушенето, употребата на алкохол, кафе, газирани напитки; лягането и ставането да става по възможност в едно и също време, за да може да се създаде и поддържа нормалния биологичен ритъм.

ЕРГОНОМИЯ ИЛИ КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАВИЛНИЯ МАТРАК

Много често в бита използваме заучени или дочути фрази без дори да се замисляме какво означават, които често пъти са недотам точни или верни. Това се случва и при избора на мебели или матраци. Желаейки да продадат или купят, хората поставят утвърдили се вече „определения” на всеки един модел матрак, без да знаят неговата специфика, неговото предназначение, а и не се интересуват от ортопедичните и анатомичните особености на индивида за който е предназначен. Малко от нас знаят, че зад тази просто нахвърляна тема лежи цяла наука – Ергономия. Тя изучава човека, неговата дейност и взаимодействието му с обкръжаващата го среда. Опитва се да направи така, че той да се чувства комфортно. Изследванията показват, че при конкретен избор на матрак за даден индивид с неговите индивидуални характеристики /ръст, тегло, ортопедични особености, привички и начин на живот/, въпреки голямото разнообразие на пазара, за подходящи се смятат не повече от 30 % от моделите.

Нормално идва въпросът – как да ги разпознаем?

Процесът е бавен и е съвкупност от информацията на продавача и Вашите лични усещания и желания. Първоначално е добре да сте информирани за различните видове матраци и да сте на ясно с размера, който търсите, дали новия матрак ще се ползва ежедневноили от време на време. Избирайте мебелни магазини, работещи с утвърдени производители. Само там ще намерите изчерпателна и достоверна информация. При покупка на матрак той задължително трябва да се пробва. Трябва да се направи съпоставка на различни по твърдост модели и модели с различен пълнеж. Да се избере матрак с достатъчна носимоспособност, отговаряща на Вашето тегло.

Ние препоръчваме моделите с дебелина над 20 см. с високо технологичен пълнеж и структура, отговарящи на изискванията за ергономичност на Вашето тяло. Височината на матрака спомага за отдалечаване на спящия от запрашената, влажна и често пъти заселена с различни микроорганизми част около пода на помещението. Добре е когато вътрешната структура на матрака е разделена на зони, отговарящи на ортопедичните зони на тялото. Те спомагат както за перфектното напасване към матрака съобразно специфичния натиск в раменете, талията и таза, така и за по-добрата вентилация.

Когато предпочитанията Ви клонят към класически матрак с пружина, изберете балансиран модел с усилена конструкция, гарантираща по-голяма дълготрайност и в същото време с подходящата за Вас твърдост.

Не се подвеждайте по безкрайно големи гаранции. Вие заплащате и тях. Не забравяйте, че препоръчителната максимална служба на матрака според специалистите е 8 години, а повечето ”Вълшебни” обработки в контактните с тялото зони изчезват след първите няколко месеца.

При случаи на астма и алергия изберете модели със сваляеми калъфи, които могат да се перат и почистват при домашни условия.

Запознайте се с техническото описание и характеристиките на използваните материали / % съдържание и състав/. При използване на латекс, той трябва да бъде с минимална плътност 70 кг. /м.куб.и 30 кг./ м. куб. за модели от пенополиуретан. Не се препоръчва използването на модели с латекс от хора с повишено потоотделяне или на места с повишена влажност. Не всички естествени материали са подходящи да съпътстват съня Ви. В наше време съществуват синтезирани материи, които са достатъчно дълготрайни, а и със своята „пасивност”се оказват с по-добри показатели, което води до бързото им налагане.

Добрата опаковка гарантира чистотата и хигиеничността на Вашия нов матрак. Поради тази причина, а и поради лесния транспорт все повече се налагат ”рулираните” модели.

Това са отговорите на част от въпросите, които изникват при всяка покупка на матрак. Послушайте вашето тяло. Правилния избор на матрак е жизнено важен за пълноценния отдих и релаксация.

✔ Безплатна и бърза доставка

За всяка поръчка над 150 лв. получаваш безплатна доставка до 24 часа със Еконт, Спиди, Лео Експрес

✔ Върни лесно

Пазарувай спокойно и сигурно. Ако продуктът не отговори на очакванията ти може да го върнеш до 14 дни.

✔ Гаранция

Всяка марка е утвърдена с качеството си, а ние даваме гаранция и сервиз за всеки неин продукт.

✔ Попитай експерт

Получаваш професионална консултация и отговор на всичките ти въпроси за работа с продуктите.

Топ продукти

MAGNISTRETCH

от 1949.00 1559.20 лв.
Гаранция:
БЕЗКРАЙНА
Височина:
25 см
Ядро:
високоеластична пяна, мемори пяна,
Твърдост:
среден,
Допълнителен материал:
Технология Outlast®, Memory Foam HD®, пяна Eliоform®, пяна Eliоsoft®, омекотяващи влакна Super Soft®
Бранд:
Magniflex
Произведен в:
Италия
промо
- 20%
на изплащане
0%

DIAMANTE DUAL

от 2489.00 1991.20 лв.
Гаранция:
БЕЗКРАЙНА
Височина:
30 см
Ядро:
високоеластична пяна, мемори пяна, dual core,
Твърдост:
мек, средно мек,
Допълнителен материал:
Memory Foam HD® , Mallow, Dual Core®, Outlast®
Бранд:
Magniflex
Произведен в:
Италия
промо
- 20%
на изплащане
0%

COMFORT DUAL

от 1489.00 1340.10 лв.
Гаранция:
БЕЗКРАЙНА
Височина:
25 см
Ядро:
високоеластична пяна, мемори пяна, dual core,
Твърдост:
среден,
Допълнителен материал:
Memory Foam HD®, Dual Core®, текстил Outlast®, влакна Super Soft®, пяна Eliosoft®
Бранд:
Magniflex
Произведен в:
Италия
промо
- 10%
на изплащане
0%
Продуктите в колекциите на Magniflex се изработват с майсторство във фабриката в Прато, Италия, от първокласни, устойчиво добити материали. Благодарение на постоянния стремеж към иновации и подобряване на съня и комфорта на клиентите, продуктите Magniflex следват най-новите технологии в бранша.
Социални мрежи
Приятели: Металотърсачи